WARMTEPOMPEN VOOR VERWARMING EN KOELING

WARMTEPOMPEN MET INVERTER TECHNOLOGIE

Milieuvriendelijk

Een lucht/lucht warmtepomp is een milieuvriendelijk alternatief voor de klassieke verwarmingsinstallatie. Deze warmtepomp werkt ongeveer als een koelkast, maar in de omgekeerde richting. Ze onttrekt warmte aan de buitenlucht op een bepaalde temperatuur (tot -20°C) en geeft die warmte op een hogere temperatuur af aan de binnenlucht. 

Winstfactor

Hiervoor gebruiken we een speciale vloeistof die warmte kan transporteren: een HCFK-vrij koelmiddel. De winst is de verhouding tussen de opgewekte warmte/koude en de energie die de installatie verbruikt. De compressor is het onderdeel dat het meeste elektriciteit verbruikt. Het rendement van de installatie, oftewel de winstfactor, wordt berekend door de geleverde energie (afgegeven warmte) te delen door de verbruikte elektrische energie.

Hoger rendement dan klassieke airco

De INVERTER-technologie zorgt voor een optimale regeling van de compressor, waardoor het rendement van de installatie hoger is dan bij klassieke airco-systemen. Zo worden winstfactoren tot 4,5 bekomen. Door zijn snelle reactietijd en zijn zeer hoge rendement is dit het voordeligste en meest comfortabele systeem dat beschikbaar is op de markt. U bespaart tot 60% in vergelijking met traditionele verwarmingssystemen. HCAP Solutions kiest bewust voor deze technologische warmtepompen.

Verwarmen én koelen

Een omkeerbare warmtepomp kan in de zomer de binnenruimte ook koelen door de warmte aan de binnenlucht te onttrekken en deze naar buiten te transporteren om deze daar af te geven aan de buitenlucht. Zo kan u ook in de zomer genieten van een aangenaam binnenklimaat.

SNEL EEN COMFORTABELE OMGEVING

Doordat de lucht met behulp van ventilatoren wordt aangezogen en uitgeblazen wordt een snelle vermenging van de behandelde lucht met de omgevingslucht bekomen. Bij goede selectie en plaatsing van het systeem, bevindt u zich in geen tijd in een zeer comfortabele omgeving zonder tochtverschijnselen.

Voordelen van INVERTER technologie

  • Sneller bereiken van de gevraagde temperatuur (tot 1,5x sneller dan een aan/uit compressor)
  • Meer comfort dankzij een stabiele ruimtetemperatuur (tot ±0,5°C)
  • Geluidsarme werking van de buitengroep
  • Energiezuinige installatie dankzij R410A koelmiddel en modulerende compressorsturing
  • U bespaart tot 60% in vergelijking met een traditioneel verwarmingssysteem
  • Een hoog rendement van de installatie, ook bij buitentemperaturen tot -20°C

OFFERTE WARMTEPOMP

Maak uw keuze tussen warmtepompen lucht 1 ruimtewarmtepompen lucht meerdere ruimtes of warmtepompen lucht water.

Bent u op zoek naar warmtepompen in BerlaarContacteer HCAP Solutions voor een vrijblijvende offerte.  Wij creëren een gezonde en comfortabele omgeving! Bel ons vandaag nog op 0475/866.611.